Полицията в Павликени се управлява от броени дни от стария

...
Полицията в Павликени се управлява от броени дни от стария
Коментари Харесай

Шест месеца след аферата „Гориво“: Ето какво се случва с шефа на полицията в Павликени Иво Иванов

Полицията в Павликени се ръководи от броени дни от остарелия нов шеф Иво Иванов. Той е бил възобновен на поста си със заповед на вътрешния министър, откакто половин година бе в недружелюбност поради шумната и показна интервенция „ Гориво “ в града, написа " Борба ".

От Министерство на вътрешните работи основният контрольор е отнесъл 6 месеца неодобрение след дисциплинарната инспекция формирана след акцията на „ Вътрешна сигурност “. Скандалът гръмна при започване на декември м.г., когато В Павликени нахлу „ Вътрешна сигурност” на Министерство на вътрешните работи. Повод за това бе филм на „ Господари на ефира “ по какъв начин служители на реда наливат бензин в пластмасови туби от минерална вода на бензиностанция в града. Бе сниман и началникът на пожарната в града Ваньо Джамбазов, който не бе отхвърлен от работа, а беше осъден с „ порицание” от шефа на пожарната комисар Кръстев, тъй като макар изцяло неразрешеното наливане на гориво в пластмасови туби, което е задължен да следи и съблюдава, персонално е правил нарушаването. Със заповед на министъра с изключение на началника бе отхвърлен и шефът на сектора в Сухиндол Румен Стойчев.

Останалите от аферата „ Гориво “ – домакинът Ангел Стоянов, командирът на поделение Георги Едрев и огнярят Йорданов бяха отстранени със заповед на шефа на Областната полиция. Сега всички с изключение на Румен Стойчев са върнати на работа, а следствието против него към момента продължавало.

Освен дисциплинарни инспекции по случая бе формирано и досъдебно произвеждане в Окръжна прокуратура. Преди броени дни оттова са открили, че закононарушения по работа от длъжностни лица няма. Констатациите от инспекцията били пратени на основния прокурор, който би трябвало да каже дали да има продължение на сагата в Районна прокуратура за кражба или заграбване. Такава инспекция в Районна прокуратура – Павликени, обаче няма, откри наша инспекция през вчерашния ден. По прокурорското следствие бяха направени счетоводна и икономическа експертиза. Тя откри километража на 7 полицейски коли за 9 месеца и не съумя да потвърди дали има преразход на гориво. Повечето от колите нямали джипиес, което в допълнение затруднило установяването на възможни закононарушения.

Иво Иванов бе назначен за шеф на полицията в Павликени преди две години. 46-годишният редови служител на реда е измежду малцината в системата, които стават началници. За него споделят, че е „ локален, почтен и прочут “. Тренирал повдигане на щанги и хандбал, работил 10 години в „ Унипак” като полиграфист, той е и квалифициран инженер по автотранспорта от университета в Русе. Кореняк павликенчанин, носи му се славата като недопечен началник. Наказанието от 6 месеца неодобрение е поради неоказване на надзор над подчинените му.

Докато вървеше следствието и Иво Иванов бе отхвърлен, полицейското ръководство бе съвсем на автопилот. Съвсем за малко кормилото пое криминалистът от Горна Оряховица Мариан Лонгинов, който се отхвърли и се върна в железничарския град. Известно време шефските функционалности изпълняваше началникът на охранителна полиция в Павликени. Четиримата възобновени чиновници замислят завеждане на правосъдни каузи след шумната спекулация, която по този начин и не съумя да потвърди кражба на горива за персонални потребности и закононарушения по работа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР