Полицията в Париж забрани на протестиращи от движението на жълтите

...
Полицията в Париж забрани на протестиращи от движението на жълтите
Коментари Харесай

На жълтите жилетки се забранява достъпът до Шан-з-Елизе утре

Полицията в Париж забрани на протестиращи от придвижването на жълтите жилетки достъпа по бул. "Шан-з-Елизе ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Полицията ще бъде подготвена да се намеси, в случай че има вандализъм или принуждение на следващия ден по време на плануваните в Париж митинги, с които придвижването на жълтите жилетки ще означи една година от акциите си, почнали на 17 ноември 2018 година и траяли 52 съботи.

На 17 ноември предходната година към 283 000 стачкуващи, доста от които носещи жълти светоотразителни жилетки блокираха пътища из страната в символ на митинг против плануваното повишаване на акцизите на горивата. Правителството на Еманюел Макрон по-късно анулира покачването, само че митингите продължиха, като протестиращите излязоха с повече претенции, измежду които и за повече директна народна власт. В идващите седмици митингите в Париж и на други места прераснаха в принуждение, само че последователно импулсът отслабна и броят на стачкуващите понижа.

Французите: Протестът на "жълтите жилетки " е оневинен

Макрон пък се опита да успокои протестното придвижване с данъчни понижения и бонуси към заплатите и пенсиите, които ще костват на страната 17 милиарда евро. В първите три месеца на демонстрациите бяха ранени над 3000 протестиращи и служители на реда. В интервала на митинги ноември-юни пък 24 души ослепяха с едното око поради полицейските дейности против стачкуващите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР