Полицията в Папуа Нова Гвинея издирва близо 300 луксозни автомобила,

...
Полицията в Папуа Нова Гвинея издирва близо 300 луксозни автомобила,
Коментари Харесай

300 лимузини изчезнаха след среща на върха

Полицията в Папуа Нова Гвинея търси близо 300 първокласни автомобила, обслужвали участниците в миналогодишната среща на върха на Азиатско-тихоокеанско икономическо съдействие (APEC), оповестява Би Би Си.

Скъпият автопарк бил импортиран в бедната страната особено за комфорта международните водачи.

Към днешна дата обаче 284 от колите липсват, разгласи тази седмица представител на локалната полиция.

Автомобилите били с марка Лендкруизър, Форд, Мазда и Паджеро.

В столицата Порт Морсби е образуван специфичен полицейски екип, който да проверява случая.

" 284 транспортни средства са били издадени на личния състав за потребление по време на APEC, които към момента не са върнати ", споделя пред " Ройтерс " инспектор Денис Коркоран.

Той прибавя, че най-малко най-скъпите коли не липсват - 40 мазератита за $100 000 всяко и три бентлита стоят под защита на пристанището.

Според полицията девет от търсените коли са откраднати, а други са разглобени на части. Трети били върнати съществено развалени.

Лидерите от Папуа Нова Гвинея, която има население 7,3 милиона души, се надяваха световната конференция да концентрира вниманието върху страната и да притегли вложения, разяснява Би Би Си.

Но семейството на събитието надвиши ресурсите и домакините се обърнаха за помощ към други страни, прибавя репортажът. Австралия, Съединени американски щати и Нова Зеландия да вземем за пример са изпратили поддръжка за защитата на събитието. В същото време критиците питат подходящо ли е толкоз бедна страна да е хазаин на огромна интернационална конференция като APEC. Луксозните лимузини за водачите бяха възприети като знак на разточителството на ръководещите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР