Полицията в Норвегия вече третира насилственото нападение с петима убити

...
Полицията в Норвегия вече третира насилственото нападение с петима убити
Коментари Харесай

Полицията третира убийствата с лък и стрели в Норвегия като акт на тероризъм

Полицията в Норвегия към този момент третира насилственото нахлуване с петима убити и двама ранени в дребния град Конгсберг като тероризъм , осведоми ДПА.

" Инцидентите в Конгсберг понастоящем наподобяват като терористичен акт ", се показва в изказване на службата за сигурност на норвежката полиция.

Разследванията на детайлностите обаче към момента не престават, прибавиха от полицията и подчертаха: " Заплахата в Норвегия към момента се прави оценка като умерена . "

Норвежката полиция съобщи по-рано, че имало признаци, че обвиненият в смъртоносна офанзива с лък и стрели се е радикализирал, откакто неотдавна е приел исляма.

Службата за сигурност в този момент проверява дали случилото се може да въодушеви други да извършат съществени актове на принуждение. Нямало обаче съответни индикации за това.

37-годишният датчанин е обвинен в атакуването на доста хора с няколко оръжия, в това число лък и стрели, в южния град Конгсберг през вчерашния ден.

Петима души бяха убити и двама ранени, всички на възраст сред 50 и 70 години. Четирима от починалите са дами, един е мъж. От двамата, които бяха ранени, единият е служител на реда, който е пазарувал в супермаркет.

Полицията е получила първия сигнал за нападателя, който се движеше през града с лък и стрели, в 18:13 часа локално време през вчерашния ден.

Полицейски патрул го е забелязал пет минути по-късно, само че той е стрелял със стрели към униформените и в началото е съумял да избяга.

Вероятно жертвите са били убити малко по-късно съгласно представителя на полицията Оле Бредруп Саверуд.

Полицаите са задържали нападателя половин час откакто са получили първото незабавно позвъняване, настояват от полицията.

Предполага се, че обвиненият е работил самичък. Той е гражданин на град Конгсберг в южната част на Норвегия.

Сега той е в ареста и е приказвал с полицията по време на разпит през нощта. Той е подготвен да сътрудничи в допълнение със следователите, съобщи юристът му.

Прокурор сподели пред телевизия TV2, че мъжът е признал за действията и че по-рано е бил прочут на полицията. Уточнява се, че той е бил в контакт с норвежката здравна работа няколко пъти. От изказванията на прокурорката не стана ясно дали нападателят е бил лекуван за душевен проблеми.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР