Полицията в Нидерландия започна разследване, след като микробус се вряза

...
Полицията в Нидерландия започна разследване, след като микробус се вряза
Коментари Харесай

Полицията в Амстердам с първа версия за атаката с ван

Полицията в Нидерландия стартира следствие, откакто микробус се вряза преднамерено в офисите на водещия холандски всекидневник De Telegraaf рано сутринта във вторник. В постройката е зародил пожар, само че случая се е разминал без жертви и пострадвания, предава AFP.

„ Тази заран, в към 4:00 сутринта (06:00 българско време) микробус за доставки се е врязал във фасадата на издателска къща в Басисвег “ в Амстердам, оповестиха от правозащитните органи посредством „ туийт “. В постройката се обитава централата на De Telegraaf, който се занимава главно със спорт, престъпния свят, клюки и известни персони. От полицията са уверени, че това е бил тенденциозен акт, само че никой не е засегнат и лидерът на микробуса е съумял да избяга. В момента причинителят е търсен от управляващите.


При конфликта вана е избухнал в пламъци, само че противопожарната работа е пристигнала стремително на мястото на случая и е потушила зародилия пожар.


„ Няма да позволим да бъдем сплашени “, съобщи основният редактор Паул Янсен, като добави, че е прекомерно рано да се спекулира кой стои зад случая. От изданието прибавиха, че микробусът не е съумял да пробие вътре в приземното помещение, защото прозорците са особено армирани.


„ Франс прес “ свързва случая с различен случай от четвъртък предходната седмица, когато още веднъж в региона на Амстердам мъж стреля с противотанково оръжие против постройка, в която също се обитават редакции на медии в Слотердийк. По случая е задържан 41-годишен мъж, само че обвиняванията против него няма да са прекомерно тежки, тъй като не е предизвикал пострадвания.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР