Полицията в Москва е извършила 408 ареста след края на

...
Полицията в Москва е извършила 408 ареста след края на
Коментари Харесай

Стотици арести на футболен мач в Москва

Полицията в Москва е направила 408 ареста след края на мача сред ЦСКА Москва и Зенит Санкт Петербург, приключил 0:2 за водача в класирането. Повод за намесата на органите на реда е употребяваната пиротехника след последния съдийски сигнал, научихме от РИА Новости.

Употребата на факли, бомбички и други запалителни принадлежности по време на футболните срещи в Русия е строго неразрешено, а провинилите се даже могат да бъдат осъдени с отнемане от независимост.

Ръководството на „ московските армейци “ оказва цялостно подпомагане на локалната полиция, само че също по този начин приканва за толеранс към почтените.

До напрежение се стигна, откакто управляващите задържаха целия бранш с агитката на ЦСКА за повече от час след края на мача, до момента в който бъдат открити хората, които са внесли и запалили пиротехниката.

Част от фенските организации се оплакаха, че някои хора са изкарали повече от 5 часа на студа в съветската столица.

От полицията на този стадий не дават спомагателна информация за арестуваните.

Болельщиков ЦСКА сначала в течение часа не выпускали с трибуны след това матча с «Зенитом», а затем начали задерживать на выходе. Дело в том, что фанаты москвичей зажгли несколько десятков файеров на трибунах.

Матч, проходивший в Москве, завершился победой «Зенита» со счетом 2:0.
— РЕН ТВ | Новости (@rentvchannel)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР