Полицията в Лос Анджелис задържа въоръжен мъж, който взе заложници

...
Полицията в Лос Анджелис задържа въоръжен мъж, който взе заложници
Коментари Харесай

Заложническа драма в Лос Анджелис завърши с една жертва

Полицията в Лос Анджелис задържа въоръжен мъж, който взе заложници в супермаркет, съобщи Асошиейтед прес.
Мъжът, съгласно медиите 18-годишен афроамериканец, прострелял баба си и приятелката си при фамилен спор, след което избягал с колата на старата жена.
Засечен от полицията, мъжът отказал да спре, почнало гонене, при което той стрелял по служителите на реда, а те отвърнали на огъня. Заподозреният аварирал в махленски дирек пред магазина "Трейдър Джос " (Trader Joe's), цялостен с хора, и се барикадирал вътре.
Около три часа по-късно обвиненият се съобщи на полицията. Една жена е убита в супермаркета, заяви кметът Ерик Гарсети.
Въоръжени служители на реда от специфичните елементи обкръжиха магазина в квартал Силвър Лейк, на мястото дойдоха 18 коли за спешна помощ и към 100 пожарникари. След като нападателят нахлул в магазина, където имало десетки хора, някои се пробвали да избягат, в това число скачайки през прозорците от 2-3 м височина, описват очевидци. Около половин час след началото на драмата служители на реда влезнали в супермаркета и запонали да извеждат някои от хората.
Властите обявиха, че третират обстановката като взимане на заложници и се пробват да я решат по кротичък път, като убедят обвинения посредством договаряния да се съобщи. Президентът Доналд Тръмп изпрати туит, че "следи доста деликатно вероятната обстановка със заложници в Лос Анджелис, където локалната полиция работи взаимно с федералните управляващи ".
В последна сметка обвиненият излезе с белезници на ръцете дружно с четирима заложници, и беше отведен от полицията.
На конференция кметът Гарсети и началникът на градската полиция Майкъл Мур описаха, че арестуваният е бил ранен в лявата ръка.
Една ранена жена е била изведена от служители на реда от магазина, само че в болничното заведение е била открита гибелта й. Първоначално в пространствата имало сред 40 и 50 клиенти и чиновници, някои съумели да се скрият, други се избавили независимо или благодарение на служителите на реда, трети пуснал самият обвинен. По думите на шефа на полицията той непринудено решил да се съобщи, изискал от договарящите белезници и самичък си ги поставил, съобщи ТАСС, като цитира Си Ен Ен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР