Полицията в Лондон обяви, че е арестувала за нарушаване на

...
Полицията в Лондон обяви, че е арестувала за нарушаване на
Коментари Харесай

Масови протести срещу климатичните промени в цял свят, заедно с масови арести

Полицията в Лондон разгласи, че е арестувала за нарушение на публичния ред екоактивисти са най-малко 276, съобщи БГНЕС. Те бяха арестувани в границите на прояви от по този начин наречения " Бунт против всеобщото измиране " (Extinction Rebellion).
От през вчерашния ден, 7 октомври, започнаха манифестации, митинги и блокади в десетки градове по целия свят.
Екоактивистите считат " протестите " да продължат две седмици, като показват като причина за недоволството бездействието на управляващите по целия свят във връзка с климатичните промени. Според природозащитниците човечеството е застрашено от всеобщо измиране, каквито е имало в историята на Земята в предишното, при изгубването на динозаврите и други типове. До този миг на Земята е имало пет всеобщи измирания на биологични типове.
По-рано през вчерашния ден бяха задържани най-малко 100 души в Амстердам, 30 в Сидни, както и стотици други в Германия, Испания, Австрия, Франция и Нова Зеландия.
" Нямаме различен избор, с изключение на непокорство, до момента в който нашето държавно управление не разгласи климатичните промени и замърсяването на природата за изключителна обстановка и не вземе ограничения, с цел да ни отбрани ", споделя екоактивистката Джейн Мортън, която е измежду протестиращите в Австралия.
На места митингите се смесиха с други недоволни. В Париж към 1000 екоактивисти бяха подкрепени от антиправителствения митинг на " жълтите жилетки ", като групата окупира търговски център.
В Амстердам и Берлин изникнаха палаткови лагери на протестиращите. В немската столица лагера е пред офисите на канцлерката Ангела Меркел, а в Холандия палатките бяха разпънати пред постройката на националния музей в Амстердам.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР