Полицията в Лом е заловила вандалите, които системно поругавали гробищата

...
Полицията в Лом е заловила вандалите, които системно поругавали гробищата
Коментари Харесай

Ефектът BulNews: Заловиха циганчетата, поругали гробищата в Лом

Полицията в Лом е заловила вандалите, които редовно поругавали гробищата в градчето. Както BulNews.bg заяви, десетки гробове са с изкъртени надгробни плочи, а тук-там паметниците са изпочупени на части.
За казуса сигнализираха жители, които бяха възмутени от поругаването на безконечните домове на техните близки. Хората бяха безапелационни, че вандалите са група циганчета, които се забавлявали, като скачали върху гробовете и трошели паметниците.

Кощунство! Циганчета поругаха паметни плочи на гробищата в Лом /снимки/

След обявата в медията ни, полицията се заела съществено да нищи случаите. Започнало е следствие, при което чиновниците на реда са заловили причинителите. Както смятаха и жителите, виновниците са няколко невръстни хлапета от близката циганска махала. В районното са отведени четири момчета - на 12, 10 и двама 9-годишни. В наличие на контрольор от Детска педагогическа стая са им снети пояснения. Гамените си признали за общо 11 паметни плочи в гробищния парк, които потрошили.
Материалите по случая ще бъдат докладвани на Районна прокуратура Лом за взимане на отношение. Работа по случая продължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР