Полицията в Канада разследва изгаряне на 2 католически църкви в

...
Полицията в Канада разследва изгаряне на 2 католически църкви в
Коментари Харесай

Полицията в Канада разследва изгаряне на 2 католически църкви в земи на индианци

Полицията в Канада проверява изгаряне на 2 католически църкви в земи на радикално население , третира пожарите, в Британска Колумбия, като подозрителни, оповестява БиБиСи.

Църквата " Свещено сърце " и църквата " Свети Григорий " изгарят едновременно в понеделник, когато Канада означи Националния ден на коренното население .

Двете църкви - издигнати преди повече от 100 години - се намират на към 40 км една от различен в западната провинция. Смята се, че са употребявани течни препарати, разяснява чиновник на пожарната.

Двете църкви в резервата Penticton Indian Band и резервата Osoyoos Indian Band са на по-малко от 100 километра от Камлупс, където през май са открити останките на 215 деца в някогашен пансион .

Хиляди деца от коренното население са изпратени в такива учебни заведения през 19 и 20 век, с цел да бъдат принудително асимилирани . Институциите постоянно се управляват от Римокатолическата черква .
 В Канада откриха тела на 215 деца в всеобщ гроб в учебно заведение за индианци от 1890 година
В Канада откриха тела на 215 деца в всеобщ гроб в учебно заведение за индианци от 1890 година

Подобни учебни заведения са употребявани за насилствена асимилация, физическо, прочувствено, полово принуждение и насилствен труд

И двете исторически здания са изгорени до основи .

" Ние имаме вяра, като преглеждаме мястото и покрайнините, че е употребен течен препарат ", сподели Боб Греъм, началник на пожарната работа на Оливър.

" Имаме ранните индикации, че са умишлени ", сподели той.

В изказване представителят на Кралската канадска конна полиция сержант Джейсън Байда съобщи: " Ако нашите следствия смятат тези пожари за палеж, ще разгледаме всички вероятни претекстове, обстоятелствата и доказателствата ще направляват нашите проверяващи дейности. "

" Ние сме чувствителни към последните събития, само че няма да спекулираме с претекст ", добави той
 Индианците в Канада упорстват за откриване на всички всеобщи гробове в учебни заведения
Индианците в Канада упорстват за откриване на всички всеобщи гробове в учебни заведения

Между 1831 и 1996 година канадски учебни заведения принудително взимат деца и ги подлагат на малтретиране, недохранване и изнасилвания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР