Полицията в Истанбул от тази седмица започна да прилага нова

...
Полицията в Истанбул от тази седмица започна да прилага нова
Коментари Харесай

Търсят нелегални мигранти по нощните клубове в Истанбул

Полицията в Истанбул от тази седмица стартира да ползва нова процедура в търсене на незаконни мигранти – силите на реда правят инспекции в нощни клубове, както и в други места за забавление, пишат турските медии.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1171
Освен нощни заведения полицията претърсва и лодки за разходки, които се движат в пролива Босфор.

Само при първата инспекция, осъществена късно вечерта на 5 юли, са били арестувани 354 незаконни мигранти, осведоми в. „ Хюриет “, представен от Българска телеграфна агенция.

Истанбулската полиция претърсва заведения в кварталите Авджълар, Кючюкчекмедже, Бююкчекмедже, Кадъкьой, Бакъркьой, Бейоглу, Багджълар, Есенюрт, Фатих, Зейтинбурну, където е известно, че има доста мигранти.

Заловените незаконни мигранти са предадени на центровете за депортиране.

От полицията подчертаха, че инспекциите ще продължат в регионите с висока централизация на незаконни мигранти, като през идващите дни ще се разширят и към други региони. Целта е нощните инспекции да продължат без спиране, до момента в който казусът с противозаконната миграция в Истанбул не бъде позволен.

В последно време в Турция имаше доста яростни разногласия във връзка мигрантите в страната. Според управляващите те са към 4 милиона, опозицията обаче твърди, че броят им в действителност е над 10 милиона души. Въпросът, обвързван с мигрантите, бе измежду главните по време на предизборната акция предишния месец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР