Полицията в Испания разби престъпна организация за трафик на наркотици,

...
Полицията в Испания разби престъпна организация за трафик на наркотици,
Коментари Харесай

Испания разкри нова схема за наркотрафик - като хуманитарна помощ за Украйна

Полицията в Испания разруши незаконна организация за трафик на опиати, прекарвала канабис в колета, представяни като филантропична помощ за Украйна, оповестява Анадолската организация.

В самостоятелната област Андалусия са арестувани 30 души с украинско, немско, испанско и мароканско поданство.

От полицията прецизират, че наркотрафикантите са прикривали канабиса в картонени кутии, превозени в микробуси като част от мним ескорт с филантропична помощ за Украйна , тъй че да останат незабелязани от полицията и граничните служби.

Испанската полиция обаче е получила информация за " група украински жители ", които събират огромни количества канабис в Андалусия и го продават в цяла Европа.
 Пореден удар против наркотрафика: Испания задържа рекордни над 5 тона кокаин
Пореден удар против наркотрафика: Испания задържа рекордни над 5 тона кокаин

Дрогата е на стойност над 340 млн. евро

След по-нататъшно следствие са задържани четирима души, карали микробуси с украински лиценз, в които са били пренасяни 109 кг канабис. След тяхното задържане са последвали още арести и акции на няколко места.

Общо властите са открили  2500 растения канабис, шест револвера и 800 000 евро в брой.

На арестуваните са повдигнати обвинявания за трафик на опиати, владение на противозаконни оръжия и принадлежност към незаконна организация.

Двама от обвинените са се пробвали да избягат по време на ареста си, като даже са блъснали полицейски автомобил с колата си, причинявайки леки пострадвания на двама униформени. Те са изправени пред в допълнение обвиняване за нахлуване над полицейски чиновник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР