Полицията в големите градове на САЩ е в готовност, в

...
Полицията в големите градове на САЩ е в готовност, в
Коментари Харесай

Полицията в САЩ в повишена готовност заради очаквани протести в защита на Доналд Тръмп

Полицията в огромните градове на Съединени американски щати е в подготвеност, ако някогашният президент Доналд Тръмп бъде задържан тази седмица поради обвинявания, че по време на предизборната акция през 2016 година скрито е платил на порнозвезда, с цел да не популяризира компромати против него. Властите в Ню Йорк, Вашингтон и Лос Анджелис ускоряват ограниченията за сигурност. Всички чиновници на полицията са в подготвеност да бъдат мобилизирани. Издигнати са барикади към постройката на съда в Манхатън, където поддръжници на Доналд Тръмп се готвят да стачкуват. Засилено полицейско наличие се следи и пред Тръмп Тауър в града.

Всеки член на полицейското ръководство на Ню Йорк (NYPD), в това число детективи са получили заповед да носят цялата си униформа и да са в режим на говотност за готовност, сподели полицейски източник пред CBS.

В събота някогашният президент прикани последователите си да стачкуват, а думите му разсъниха терзанията, че могат да се повторят сцените на принуждение, които се разиграха на Капитолия през януари 2021 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР