Полицията в германския град Дрезден проведе акция срещу екстремисти, заплашвали

...
Полицията в германския град Дрезден проведе акция срещу екстремисти, заплашвали
Коментари Харесай

Антиваксъри планирали убийството на премиера на Саксония

Полицията в немския град Дрезден организира акция против екстремисти, заплашвали със гибел премиера на провинция Саксония Михаел Кретчмер за това, че пази анти коронавирус ограниченията.

Претърсени били общо шест парцела в районната столица и покрайнините й. Полицейски представител заяви за няколко обвинени.

Операцията, която почнала в ранните часове през днешния ден, е във връзка със закани, отправени в Телеграм. Членове на група в информационното приложение загатнали, че може да имат арбалети и други оръжия.

Според известие от предходната седмица на списание " Фронтал ", което е издавано от публичния радиотелевизионен оператор Цет Де Еф, смъртните закани против Михаел Кречмер били отправени в полемики по отношение на условието за имунизация против коронавирус.

В чата се говорело за проекти за убийството освен на премиера на Саксония, само че и на други представители на районното държавно управление.

Заплахите провокираха отвращение в целия политически набор в Германия.

Самият Кречмер акцентира, че " хората, които заемат държавна служба, не трябва да се опасяват да показват своето мнение и да си правят работата ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР