Полицията в Естония е арестувала двама мъже, заподозрени в извършването

...
Полицията в Естония е арестувала двама мъже, заподозрени в извършването
Коментари Харесай

Измама с криптовалута за 575 млн. долара в Естония, двама са арестувани

Полицията в Естония е арестувала двама мъже, обвинени в осъществяването на машинация с криптовалута на стойност 575 млн. $, от която са наранени стотици хиляди.
Прочетете още
Местните власти разследвали случая взаимно с ФБР, а от американска страна настояват за изгонването на 37-годишните естонци Сергей Потапенко и Иван Турогин.

Твърди се, че двамата приканвали „ жертвите ” си да влагат в услуга за рандеман на криптовалута, наречена HashFlare, и подправена виртуална банка - Polybius. В изказване на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати се споделя, че против двамата мъже има съществени обвинявания за измами по електронен път (имейли и др.) и за пране на пари - закононарушения, наказуеми с до 20 години затвор.

В периода 2015 - 2019 година клиенти от целия свят са сключили контракти с HashFlare на обща стойност над половин милиард $. Министерството на правораздаването твърди, че на измаментите са били обещани и дивиденти, в случай че влагат в Polybius - виртуалната банка, " основана " от Потапенко и Турогин.

Твърди се, че по този метод обвинените са набрали 25 млн. $, само че банка по този начин и не била създадена. Те са употребявали фиктивни компании, с цел да „ изперат " приходите от незаконната активност, като са закупили най-малко 75 парцела и първокласни коли, твърди още правосъдното министерство.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР