Полицията в Бургас разследва стрелба в Морската градина. В новогодишната

...
Полицията в Бургас разследва стрелба в Морската градина. В новогодишната
Коментари Харесай

Полицията в Бургас разследва стрелба по метеорологичната обсерватория

Полицията в Бургас проверява пукотевица в Морската градина. В новогодишната нощ група младежи са произвели няколко изстрела по постройката на метеорологичната обсерватория в морския град. За благополучие няма потърпевши хора.

Минути след посрещането на 2022-а година охранителните камери на Община Бургас са запечатали по какъв начин група младежи минават около хидрометеорологичната обсерватория. Един от тях вади револвер и стартира да стреля.

" Има изстрели в единия от прозорците, по фасадата на постройката. Слава Богу, сътрудниците, които са непрекъснато на промяна, чиновници тук, не са станали очевидци на случката. Няма потърпевши сътрудници ".Петя Петрова, началник на Хидрометеорологична обсерватория – Бургас.

Метеоролозите са извънредно обезпокоени след случая, защото по никакъв метод не са предизвикали експанзията. Изстреляни са общо седем стоманени сачми от въздушен револвер.

След изстрелите в стъклата на обсерваторията, причинителите са произвели още един, два три, четири изстрела по фасадата на постройката.

На този стадий няма пояснение за повода за вандалската демонстрация. Полицията в Бургас е иззела видеозаписите от охранителните камери, открити са проектили от изстрелите. Извършителят към момента се търси.

" Основната активност сега е ориентирана към определяне самоличността най-малко на един от въпросните младежи, като в действителност оттова нататък ще стартира и разплитане на историята за какво и какви са били аргументите, които са предизвикали към въпросния вандализъм младежите, които вместо да честват новогодишната нощ, са решили по този метод да покажат своето геройство ", разяснява Цветелина Рандева, представител на ОД на МВР-Бургас.

Сградата на обсерваторията е по-известна като Духтевата къща. Един от бургаските знаци на положителното, където е живял архитектът Георги Духтев, който през предишния век е развивал и разраствал Морската градина на Бургас.

Автор: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР