Полицията в Бургас разкри опит за измама на двама чужди

...
Полицията в Бургас разкри опит за измама на двама чужди
Коментари Харесай

Полицията в Бургас спипа чужди туристи в лъжа, че са ограбени заради застрахователни обезщетения

Полицията в Бургас разкри опит за машинация на двама непознати туристи, които твърдели, че са им откраднати скъпи движимости.

На 9 август норвежка туристка декларирала в полицията, че четири дни по-рано й е откраднат дигитален фотоапарат " Канон " и видеокамера " Сони ". Същия ден тя си заминавала, само че при инспекция на летището фотоапаратът и камерата се оказали в багажа й.

На 13 август холандски екскурзиант се оплакал от кражба на фотоапарат " Панасоник Лумикс ", слънчеви очила " Полароид ", слънчеви очила " Карера ", ръчен часовник " Гес " и ръчен часовник " Керамика ", осъществена по думите му три дни по-рано. Вещите са открити в багажа на екскурзианта при отпътуването му на 15 август.

От Министерство на вътрешните работи - Бургас оповестяват, че продължава порочната процедура през годините задграничните туристи да декларират обири на движимости (мобилни телефони, фотоапарати, видеокамери и др.), с цел да получат уверение от Районното ръководство в Несебър и посредством него да се облагодетелстват от застрахователното обезщетение, написа деловият портал econ.bg.

Характерно е, че чужденците оповестяват за нанесените им вреди ден - два преди отпътуването от България като задачата е служителите на реда да нямат задоволително оперативно време за следствие.

Затова от няколко години при подозрение за застрахователна машинация се уведомяват граничните служители на реда, които ревизират багажа на подалите недоволство.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР