Полицията в Бургас разби организирана престъпна група, занимаваща се с

...
Полицията в Бургас разби организирана престъпна група, занимаваща се с
Коментари Харесай

Шестима обвинени след спецакцията в Бургас, регистрирали крадени коли за 4 млн. лева

Полицията в Бургас разруши проведена незаконна група, занимаваща се с пререгистрация на крадени първокласни коли и последващата им продажба у нас на занижени цени. При акцията през вчерашния ден са арестувани шест лица, които към този момент са с повдигнати обвинявания. Сред тях има и някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи. Това оповестиха на взаимен брифинг от бургаската полиция и прокуратурата.

Един от задържаните е ръководителят на незаконната група, който е 55-годишен мъж с букви С.М.А., заяви наблюдаващият прокурор.

Той е застрашен с отнемане от независимост от 5 до 15 години. Останалите петима души в незаконната група, измежду които има и жена, са с повдигнати обвинявания за присъединяване и ги грозят от 3 до 10 години затвор.

Разследването е в ранен стадий, въпреки да протича от месец май, прецизираха от държавното обвиняване. Наблюдавано е до преди няколко дни от Спецпрокуратурата, само че след закриването й делото е изпратено в Окръжна прокуратура-Бургас, с цел да продължи следствието, оповестиха още от държавното обвиняване.

След покачване на обвиняването, на четири лица наблюдаващият прокурор е решил, че са налице основанията за отправяне на искане до Окръжния съд за взимане на най-тежката мярка „ задържане под стража “. Предстои тя да бъде прегледана от магистратите. Останалите двама души от групата са с наложени ограничения за неотклонение „ подписка “.

По данни на шефа на Министерство на вътрешните работи Бургас, групата се е занимавала главно с пласмент на крадени коли и регистрирането им с подправени документи.

Част от колите и все още се движат по пътищата в страната от нищо неподозиращи купувачи. Останалите са трафикирани през Турция за Близкия Изток. Средната стойност на едно от возилата е най-малко 100 хиляди лв., регистрираха от прокуратурата.

Те са с година на произвеждане 2020, 2021, 2022 година.

До момента откритите МПС-та са 39 броя. По-голямата част от колите са към този момент в чужбина, полицията е открила и иззела 11 на брой. Общата им стойност е почти 4 милиона лв..

Сред желаните марки на бандитите са били „ Лексус “, „ Тойота Ленд Крузър “, джип „ Мерцедес “, „ Порше “.

„ От есента на 2020 година е почнало действието на тази група, незаконната й активност. В началото на 2021 година в ОДМВР-Бургас стартира да постъпва регулярна информация, че се прави незаконна активност, обвързвана с изкупуване на коли о
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР