Полицията в Бургас продължава с акцията по осъществяване на контрол

...
Полицията в Бургас продължава с акцията по осъществяване на контрол
Коментари Харесай

Съставиха 12 акта на шофьори в Бургас за липса на шумозаглушители

Полицията в Бургас продължава с акцията по реализиране на надзор за покачвания звук при напредване на МПС в градска среда след зачестили сигнали на жители, живеещи край едни от най-натоварените улици и булеварди.

За последната седмица на водачите на леки коли и мотоциклети, карани при неналичието на шумозаглушители или с неизправни такива, са формирани общо 12 акта по Закона за придвижване по пътищата. Стартирали са и административно-наказателни производства против нарушителите, като ще се приложат плануваните насилствени административни ограничения.

Проверките на чиновниците от " Пътна полиция " преди всичко са в тъмната част на денонощието тук-там, за които има данни, че се минава с изчезнали или неизправни шумозаглушители. На водачите се издават и връчват актове за определяне на административното нарушаване, както и заповеди за краткотрайно прекъсване от придвижване на МПС - извършител.

Полицейските чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас реализират инспекции и за промени в структурата на моторните транспортни средства, водещо до високи равнища на звук - монтиране на специфични шумоусилващи тръби, унищожаване на катализатор и шумозаглушителя. Направените промени водят освен до непоносим звук, само че и до замърсяване на околната среда.

Санкцията, планувана в закона за този тип нарушавания е санкция в размер до 200 лв. и прекъсване от придвижване на автомобила до премахване на неизправността. На глоба полежат и коли, които надвишават равнището на шума заради техническа нередовност.

Автор: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР