Полицията в Бургас награди 10-годишната каратистка Анабел Атанасова, която помогна

...
Полицията в Бургас награди 10-годишната каратистка Анабел Атанасова, която помогна
Коментари Харесай

Полицията в Бургас награди 10-годишната Анабел, която помогна за задържането на пиян шофьор

Полицията в Бургас награди 10-годишната каратистка Анабел Атанасова, която оказа помощ за задържането на пийнал водач. Началникът на КАТ-Бургас ѝ връчи признателен адрес поради доблестната постъпка.

" Благодаря от името на управлението на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи Бургас за проявената постъпка, вследствие на която беше предотвратен тежък пътен случай, в който беше допустимо да пострадат почтени хора ", означи началникът на КАТ-Бургас гл. контрольор Пламен Николов.

В началото на месеца четвъртокласничката от СУ „ Константин Преславски " вижда, на излизане от учебно заведение, мъж в несъответстващо положение да се качва в автомобила си с бутилка алкохол. Анабел незабавно споделя на татко си и двамата задържат водача до идването на полицията. Органите на реда установяват 2.78 промила алкохол в кръвта.

„ Бих дала образец на другите деца с моята постъпка, с цел да могат и те да вършат положителни неща ", сподели през днешния ден Анабел Атанасова, откакто получи грамотата от полицията.

Шампионката по карате получи премия и от учебното заведение, което посещава.

„ Тя е образец за почтена гражданска позиция, тъй като всички ние като общество сме виновни за личните си дейности и за дейностите на другите. Не би трябвало да оставаме безучастни и би трябвало да даваме образец на другите, по какъв начин да постъпват вярно! ", показа Мартин Илиев, шеф на СУ „ Константин Преславски " – Бургас.

Автор: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР