Полицията в Брюксел е арестувала над 100 души при сблъсъци,

...
Полицията в Брюксел е арестувала над 100 души при сблъсъци,
Коментари Харесай

Безредици в Брюксел след полуфинала Франция - Мароко, над 100 арестувани

Полицията в Брюксел е арестувала над 100 души при конфликти, избухнали откакто Мароко загуби от Франция с 0:2 на полуфинала на Световното състезание по футбол, съобщи ДПА, представена от telegraph.bg.

Задържаните футболни почитатели са упрекнати в нарушение на публичния ред, нанасяне на вреди на два полицейски автомобила и владеене на неразрешени фойерверки, заяви тази заран организация Белга, базирайки се на полицията.

Преди мача част от пътните артерии в центъра на белгийската столица са били отцепени. Снимки от нощес демонстрираха купчини горящи боклуци, както и доста наличие по улиците на града на полиция в снаряжение за битка с безредиците.

На публикувани от Белга фотоси се виждат също поданици, които нощес са почнали да разчистват улиците.

Мароко стана първият африкански тим, стигнал до финалната четворка на Световното състезание по футбол, откакто в профил Испания и Португалия надлежно на осмина и четвъртфиналите. Мароканците победиха и Белгия в груповата фаза. В последния си мач от Мондиала „ атласките лъвове “ ще играят в събота с Хърватия в дребния край.

Белга заяви за няколко задържани при стълкновения и в град Антверпен, северно от столицата. Много задържани имаше нощес и във Франция.

Социалните мрежи се извършиха с фрагменти, на които се вижда по какъв начин почитатели на Мароко хвърлят запалителни бомби по полицията. Десетки коли са били запалени. Властите оповестиха, че в цялата страна близо 10 хиляди чиновници на реда са били в подготвеност да се оправят със обстановката. Въпреки това, локалните медии обявиха късно нощес, че обстановката в Монпелие и Ница е излязла отвън надзор. Съобщава се за един умрял почитател на Мароко, който е бил прегазен от автомобил.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР