Полицията в Берлин извърши множество арести на ултралеви и крайнодесни

...
Полицията в Берлин извърши множество арести на ултралеви и крайнодесни
Коментари Харесай

Берлин се вдигна на протест срещу изолацията, има арестувани

Полицията в Берлин извърши голям брой арести на ултралеви и крайнодесни деятели, както и на последователите на тайните теории, които желаеха да трансфорат 1 май в миг на митинг против ограниченията за изолираност, въведени поради ковид в Германия, оповестяват международните медии.
В столицата бяха мобилизирани към 5000 служители на реда, с цел да съблюдават дали се съблюдава възбраната на едно място да няма повече от 20 души.

Няколко десетки стачкуващи пробваха да се съберат, както го вършат всяка седмица от началото на март пред митичния спектакъл Фолксбюне в центъра на Берлин, само че достъпът до такава степен беше блокиран от силите на реда. Полицаите задържаха доста хора поради това, че не съблюдават дистанцията за сигурност от 1,5 метра. Арестите бяха осъществени под освиркванията и виковете на протестиращите.

Един от участниците в демонстрацията съобщи, че се усеща като в романа на Джордж Оруел "1984 " и сподели, че управляващите постановат носенето на маски, с цел да "накарат всички да млъкнат, а не да ги пазят от новия ковид ".

Друг стачкуващ, сподели, че в този момент хората живеят във "временна здравна тирания ", преди служителите на реда да го отведат встрани.

Някои протестиращи носеха маски, на които пишеше "1984 " или "1933 е равно на 2020 ", визирайки годината на идване на власт на Хитлер.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР