Полицията в Берлин e задържала вчера 365 души във връзка

...
Полицията в Берлин e задържала вчера 365 души във връзка
Коментари Харесай

Стотици задържани на протеста в Берлин срещу Covid законите и ограниченията

Полицията в Берлин e задържала през вчерашния ден 365 души по отношение на митингите, ориентирани против Covid рестриктивните мерки, както и против законодателните промени, гласувани през вчерашния ден, които дават на държавното управление правна опция да постанова обществено разграничаване, носене на маски и за затваряне на бизнеси по време на пандемия.

Ранени са 10 чиновници на полицията, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Сред тях е полицайка, която била ритната по главата, когато свалила шлема си, заяви полицейски представител. Друга полицайка е със счупена китка. Има и еднообразен с изкълчено рамо.

Около 2400 служители на реда са били ситуирани в региона на демонстрациите, в които са взели участие към 7000 души, множеството без защитни маски. Те са били по улиците към постройката на Народното събрание, Бранденбургската врата и колоната на успеха в парка „ Тиргартен ".

Полицията употребява водни оръдия и сълзотворен газ, с цел да разпръсне множеството.

Късно нощес множеството стачкуващи се бяха изтеглили, само че няколко обособени групички останаха на улицата под наблюдението на полицията, сподели полицейски представител.

Протестите са стимулирани от опасенията, че утвърдените през вчерашния ден нормативни актове ще дадат на държавното управление прекомерно доста права и ще застрашат гражданските права без утвърждението на Народното събрание.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР