Полицията в Берлин арестува мъжа, заподозрян, че е снимал .

...
Полицията в Берлин арестува мъжа, заподозрян, че е снимал .
Коментари Харесай

Арестуваха главния заподозрян по „Ибисагейт”

Полицията в Берлин арестува мъжа, обвинен, че е снимал.
Прокуратурата във Виена и берлинската полиция потвърдиха информацията за ареста пред Германската телеграфна организация, за който в началото заяви австрийският вестник „ Ди Пресе “.
За издирването на обвинения беше издадена европейска заповед за арест.
На видеото, записано през 2017 година във вила на испанския остров Ибиса, се вижда по какъв начин станалият по-късно вицеканцлер на Австрия.
Видеото беше оповестено от няколко немски медии през май 2019 година Щрахе отхвърли обвиняванията, само че без значение от това още на идващия ден след излъчването на записите подаде оставка. Това докара до и до нови избори.
 Край на следствието против Щрахе за корист с власт Край на следствието против Щрахе за корист с власт
Прокуратурата за битка с икономическите закононарушения и корупцията в Австрия завърши следствието против някогашния австрийски вицеканцлер...
Частният детектив, който се появява във видеото като сателит на примамката, е обвинен, че е заложил клопката авансово и е сложил подслушвателни устройства в къщата. След публикуването на видеото, той изчезна.
По информация на изданието, към противозаконното записване ще му бъде повдигнато в допълнение обвиняване за търговия с кокаин.
Според прокуратурата във Виена немските управляващи в този момент би трябвало да решат дали да предадат обвинения на австрийската страна.
Щрахе разяснява през днешния ден ареста, като написа в профила си във Facebook, че е „ благополучен ”, надява се казусът да бъде обяснен бързо и да бъдат открити и останалите „ съучастници, поръчители и пжмжщници ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР