Полицията в американския град Сейнт Луис, щата Мисури, е използвала

...
Полицията в американския град Сейнт Луис, щата Мисури, е използвала
Коментари Харесай

Безредици в Сейнт Луис след масови протести на чернокожи

Полицията в американския град Сейнт Луис , щата Мисури, е употребила пикантен спрей против участници в всеобщи митинги , които избухнаха, откакто съдът оправда някогашния бял служител на реда Джейсън Стокли, който през 2011 година простреля негър мъж , оповестява АП.

13 души са били арестувани, откакто замеряли служителите на реда с бутилки и други предмети и хвърляли камъни по патрулките . Четирима служители на реда са ранени.

Някои от протестиращите са носили оръжия, което е законно в Мисури, само че до пукотевица не се е стигнало.

Като цяло митингите са били мирни, единствено на моменти се е стигнало до напрежение.

Инцидентът, поради който чернокожите в Сейнт Луис стачкуват, стана през декември 2011 година Полицаят Стокли и сътрудникът му заподозрели въпросния негър за разпространяване на опиати и се пробвали да го задържат. След гонитба с коли Стокли го прострелял пет пъти.

Пред съда някогашният служител на реда изясни, че обвиненият е държал револвер преди гонитбата и той се е почувствал в заплаха, заради което е стрелял. Обвинението твърдеше, че полицията е подхвърлил оръжието в колата на убития, само че съгласно съдията не са показани безапелационни доказателства в поддръжка на това изказване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР