Полицията установи 23 водачи, качили зад волана след употреба на

...
Полицията установи 23 водачи, качили зад волана след употреба на
Коментари Харесай

МВР хвана 23 пияни и 10 дрогирани зад волана за денонощие

Полицията откри 23 водачи, качили зад кормилото след приложимост на алкохол. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 10 водачи, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Проверени през миналото денонощие са 8776 моторни транспортни средства. Извършен е надзор на 11 126 водачи и пасажери. Съставени са 2389 фиша и 614 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

От систематизираните данни по метода „ линеен надзор “ са тествани 2265 моторни транспортни средства и 2593 водачи и пасажери. За установени нарушавания са формирани 746 фиша и 114 акта. Установени са четирима водачи, карали след приложимост на алкохол. Четирима души са засечени да карат под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, систематизирани към 16:00 часа.

Общо 17 тежки произшествия са станали в страната през миналото денонощие, оповестиха по-рано от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. При случаите има един умрял и 20 ранени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР