Полицията твърди, че участниците са били около 16 500, докато

...
Полицията твърди, че участниците са били около 16 500, докато
Коментари Харесай

Хиляди на протест в германския град Бремен срещу десния екстремизъм

Полицията твърди, че участниците са били към 16 500, до момента в който уредниците осведомят за повече от 25 000 участвали. Митингът беше проведен от нов съюз на леви и антифашистки групи, основан в Бремен.

 

Преди седмица към 45 000 души излязоха в Бремен на сходно мероприятие.

 

След отчет, оповестен на 10 януари т.г. от група на проверяващи публицисти „ Коректиф “ (Correctiv), бяха проведени митинги в доста огромни и дребни немски градове.

 

Докладът разкри детайлности за извършена през ноември среща сред крайнодесни политици и обособени представители на дясната партия " Алтернатива за Германия ", на която били разисквани проекти за експулсирането от Федерална Република Германия на милиони хора с имигрантски генезис.

 

Вчера в Берлин непознати се хванаха за ръце пред историческата постройка на Райхстага и образуваха жива верига. Органите на реда оповестиха, че са взели участие повече от 150 000 души, само че съгласно други източници участниците са били към 300 000.

 

Около 30 000 души се събраха през вчерашния ден на манифестации в източния град Дрезден и във Фрайбург. Други 25 000 излязоха в баварския Аугсбург.

 

Преобладаващата част от немските жители споделят, че приветстват митингите против крайната десница.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР