Полицията съобщи, че въоръжени лица са убили петима души, включително

...
Полицията съобщи, че въоръжени лица са убили петима души, включително
Коментари Харесай

Въоръжени убиха петима души в Нигерия

Полицията заяви, че въоръжени лица са умъртвили петима души , в това число един индиец, в нигерийския щат Коги , където джихадистите и бандите упражняват принуждение.

Нападателите разкрили огън по рейс в индустриалния град Аджаокута, като умъртвили един индиец, двама водачи и двама полицейски ескортници, заяви представителят на полицията в щата Уилям Овие Ая.

" Един чужденец, двама водачи на компанията и двама полицейски инспектори починаха при размяната на огън ", сподели Ая и добави, че чужденецът е индийски чиновник на компания за керамика в града.

Той разказа стрелците като " хулигани " - термин, употребен от полицията за нарушители и джихадисти, заяви Агенция Франс Прес.

" Те са избягали преди на мястото да дойдат полицейски подкрепления, само че полицията е по следите им ", сподели той. Сигурността е била засилена, с цел да се " възвърне естественото състояние в региона ".

Нито една формация не е поела отговорност за нападението , само че през последните месеци в Коги се следи растеж на насилието.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР