Полицията разследва побой и тормоз над ученичка от младежи от

...
Полицията разследва побой и тормоз над ученичка от младежи от
Коментари Харесай

Побой и тормоз на момиче от ученици във Варна

Полицията проверява побой и тормоз над ученичка от младежи от три гимназии във Варна, заяви БНР.

Момичето е било удряно, обиждано и унижавано от група възпитаници на възраст от 15 до 18 години. Насилието е осъществено в градска среда, а казусът стана прочут, откакто в обществените мрежи бяха оповестени поредност от видеа с действието. 

Сред учениците, взели участие в насилствените дейности, са разпознати младежи от Професионалната гимназия по текстил и фешън дизайн, Професионалната гимназия по стопанска система „ Д-р Иван Богоров “ и Професионалната гимназия по сторителство, геодезия и архитектура „ Васил Левски “. Полицията продължава установяването на още участници. 

Директорът на РУО-Варна Ирена Радева изясни, че евентуално ще има следствие и за приключване на персонални данни, защото са били оповестени адреси, имена и фотоси.

РУО е подало сигнали до Агенцията за протекция на детето и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. В своя позиция от МОН обясниха, че мобилна група от психолози ще оказва поддръжка на ученичката, станала обект на експанзия. Те ще работят и с останалите възпитаници.

" Стартирана е цялостна инспекция по случая. Информацията към този стадий е, че забърканите са от няколко професионални гимназии във Варна. Затова и във всяко от учебните заведения ще работят психолозите от мобилната група. Ще бъде оказана и спомагателна поддръжка на учители от засегнатите учебни заведения за повишение на квалификацията им за реакция при такива случаи и за тяхната предварителна защита ", допълват от МОН. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР