Полицията разкри обир на училище във Вършец, при който крадците

...
Полицията разкри обир на училище във Вършец, при който крадците
Коментари Харесай

Заловиха двама апаши, обрали с маски училище във Вършец

Полицията разкри грабеж на учебно заведение във Вършец, при който крадците с маски и ръкавици, разрушили няколко порти, отворили каса и отмъкнали близо 300 лв.. Повечето от дейностите на апашите обаче били записани от охранителните камери, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

Обирджиите нахлули в учебно заведение „ Иван Вазов ” в курортния град към 2 часа през нощта на 30 октомври. Хайдуците били с качулки на главите и ръкавици, срязали катанец на столовата на школото, разрушили с крайник вратата и прибрали 70 лв. на монети от долап. Тръгнали на обход из учебното заведение, апашите забелязали, че на първия етаж има камера, пробвали се да я смъкват, само че не съумели.

Въпреки, че разбрали, че са снимани обаче, те траяли офанзивата си – на втория етаж разрушили вратата на касиера и отмъкнали от бюрото му 61 лв.. С ключ, оставен в бюрото, отворили железна каса и взели 168,29 лв.. Апашите се пробвали да влязат и в директорския кабинет, с цел да откраднат преносим компютър, само че видели втора камера, и откакто не съумели да смъкват и нея си тръгнали.

По записите на камерите криминалистите бързо разкрили крадците – 29 годишният Иван Н. и 16 годишният Светослав А. След като били задържани обирджиите признали, че са възнамерявали авансово удара – създали си маски от зимни шапки, а след кражбата се крили два дни в Монтана преди да се върнат в домовете си. Апашите са прибрани за 24 часа в килии.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР