Полицията работи на пълни обороти и мерките, които се взимат

...
Полицията работи на пълни обороти и мерките, които се взимат
Коментари Харесай

Здравни медиатори с разяснителна кампания към ромите за заболяването и карантината при Коронавируса

Полицията работи на цялостни обороти и ограниченията, които се взимат са ефикасни, съобщи ген. Венцислав Мутафчийски по време на брифинга в Министерския съвет преди минути.

Относно ромските завръщания от чужбина той разясни, че Министерство на вътрешните работи следи за реда и спазването на карантината, само че разчитат и на здравните посредници, които регулярно да беседват с тях и да им бъде обяснено какво съставлява карантината, за какво и за кого е рискова, както и за характера на болестта от ковид.

„ Ако спешния щаб предложи и каквито ограничения предложи, ние сме подготвени да ги предприемем и да ги въведем “, съобщи Томислав Дончев

Той добави още и какво би се случило в случай че щабът предложи по-строга мярка за карантина на по-рисковите групи, да вземем за пример най-застрашената група от възрастните хора. „ Ние ще я спазим, само че това значи и по-сериозна работа на службите за обществен патронаж. Работи се сега, до няколко дни ще бъдем подготвени и с финансите, и с ограниченията, в случай че е належащо възрастните да са под карантина, да ги подсигурим с всичко “, сподели той.

„ Особено тази нощ и предходната нощ има изключителна интензивност на Министерство на вътрешните работи за инспекция на хотелите, за определяне броя на непознатите туристи освен към Банско, само че и в цялата страна. На прага сме да забраним влизането у нас на редица групи жители, заповедта ни дава опция за това “, добави още Венцислав Мутафчийски.

Той изрично охарактеризира днешното появяване на жена, която е блокирана под карантина в затворения град банско, даваща изявление пред медиите на барикадата, като очевидно нарушаване на карантината.

По думите му, санкции ще се постановат, само че е мъчно сега да се обслужват всички хора, които са под карантина, защото би трябвало да се обезпечи обществен патронаж, който да ги доставя с храна, вода, медикаменти и други жизненоважни артикули.

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР