Полицията проверява ВИК дружества и площадки за отпадъци в Разградска

...
Полицията проверява ВИК дружества и площадки за отпадъци в Разградска
Коментари Харесай

Полицията влезе и във ВИК в Разград, ревизират и площадки за отпадъци

Полицията ревизира ВИК сдружения и площадки за боклуци в Разградска област, заяви шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Ивайло Йовчев.Той посочи, че инспекциите на операторите, предоставящи ВиК услуги, са по отношение на разпоредби на основния секретар на Министерство на вътрешните работи за определяне на наличното количество питейна вода и вероятни проблеми при снабдяването на популацията с нея. Събраната информация ще се рапортува в Главна дирекция " Национална полиция " Министерство на вътрешните работи и след разбор, при зародила нужда, ще бъдат осъществени спомагателни инспекции на съответни действия на ВиК операторите, означи старши комисар Йовчев, представен от Българска телеграфна агенция.

Той акцентира, че все още на осъществяване на инспекциите не са установени опасности във връзка с водоснабдяването на популацията на територията на региона. За последните пет години в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи са формирани 48 досъдебни производства, свързани с непозволено присъединение към водопреносната мрежа, сподели още старши комисар Йовчев.Той добави, че в същото време вървят инспекции и по съблюдаване на условията на Закона за ръководство на отпадъците и Закона за запазване на околната среда. Ще бъдат тествани всички притежатели на боклуци по отношение на спазването законовите си отговорности. Специално внимание ще бъде обърнато на боклуци, импортирани в страната от чужбина.

По думите на старши комисар Йовчев все още тече селектиране на обектите, които подлежат на инспекция, като ще бъдат подхванати дейности и за определяне на нерегламентирани депа за предпазване на боклуци. Ако се открият данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, неотложно ще бъде известена съответната способена прокуратура, а при съществуване на административни нарушавания, ще бъде търсена административно-наказателна отговорност от способени органи на нарушителите, добави шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР