Полицията привиква всички шофьори на механизация, които участваха предишните дни

...
Полицията привиква всички шофьори на механизация, които участваха предишните дни
Коментари Харесай

Репресия! Рашковата полиция привиква на разпити шофьорите участвали в протеста на пътищарите

Полицията привиква всички водачи на машинизация, които участваха предходните дни в Националния митинг на пътищарите, научи БЛИЦ. Десетки чиновници на фирмите са получили призовки и телефонни позвънявания от локалните районни ръководства и даже икономическа полиция.

Хора, които в продължение на месеци се пробват да защитят направеното си, в този момент са репресирани и подложени на тормоз.

Те са разпитвани къде работят, от какъв брой време, на кои обекти и за какво са били на митингите провели се на 11 и 12 октомври в София.

Припомняме, че полицията разгласи, че всичката машинизация ще бъде санкционирана с актове по 30 лв., поради по-високия тонаж и неналичието на позволение за влизане в столицата. И това е естествена процедура!

Скандалното обаче е защо органите на реда и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков употребява имената на тези хора. В правова страна е изконно право на всеки да показва своето неодобрение под формата на митинг. Абсурдно е данните на чиновниците на фирмите да се употребяват за други цели отвън тези, за които са събрани.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР