Полицията предупреждава за натоварено движение в дните преди Новогодишната нощ.

...
Полицията предупреждава за натоварено движение в дните преди Новогодишната нощ.
Коментари Харесай

Предпразничното пътуване започна

Полицията предизвестява за натоварено придвижване в дните преди Новогодишната нощ.

Още преди обяд трафикът стартира да се усилва, само че към момента е спокоен, съобщи БТВ.

Автомобилите, които излизат от София по бул. "Цариградско шосе ", стават от ден на ден. Полиция има на всички значими кръстовища. Ако се наложи, те ще бъдат контролирани и ръчно.

От АПИ предизвестяват, че в доста области на страната вали дъжд. Това значи, че множеството от пътищата са мокри, може да има и замръзване. Мъгла има в региона на Сливен, Омуртаг и на прохода Шипка.

Ограничението за товарните камиони над 12 т важи и на следващия ден, и на 1 януари.

В момента няма затворени автомагистрали.

Много огромна колона от коли се е образувала на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “. Много от водачите са почнали да се изнервят и да изпреварват опашката непозволено.

Статистиката от последните дни е впечатляваща. Над 18 хиляди са били нарушаванията на пътя в седмицата около Коледните празници.

Повече от 400 са колите, спрени от придвижване за интервала. Близо 300 пък са били пияните водачи. След приложимост на наркотични субстанции са хванати 50 водачи.

В самите дни към Коледа са издадени близо 4500 електронни фиша за нарушавания и са хванати 230 пияни водачи. 101 са тежките произшествия по време на празниците, а 17 души са изгубили живота си.

Тази заран стана още една тежка злополука – сред селата Йоаким Груево и Кадиево. Загина 57-годишен мъж след преден конфликт сред два автомобила. Другият лидер е в болница.

На 1 януари се чака в столицата да се върнат над 150 хиляди автомобила. Полицията ще управлява всички значими трасета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР