Полицията предприема масови проверки за студентския празник. Засилено полицейско присъствие

...
Полицията предприема масови проверки за студентския празник. Засилено полицейско присъствие
Коментари Харесай

Следобедните новини от Южна България на 07.12.2022 г.

Полицията подхваща всеобщи инспекции за студентския празник. Засилено полицейско наличие ще има главно към питейни и увеселителни заведения, хижи и туристически комплекси, както и по пътищата, водещи към тях, оповестяват от Областната дирекция на МВР-Пловдив. Предвижда се и повишен надзор във връзка с потреблението на оръжия, муниции, взривни субстанции и пиротехнически произведения.

От „ Пътна полиция “-Смолян пък поучават студентите авансово да възнамеряват по какъв начин ще се придвижват до мястото на празненството; да се осведомят за затворени сектори и пътища в ремонт; в случай че ще пътувате с персоналния си автомобил, проверете техническото му положение и готовността му за потребление при зимни условия; носете в себе си персонална карта и удостоверение за ръководство на МПС; заредете задоволително гориво; храна и вода за из път, както и топла покривка. При потребност от помощ позвънете на телефон 112.

============================

Пазарджик още веднъж ще има денонощна аптека. Това стана ясно след втора среща сред представители на фармацевтичния отрасъл с кмета на града Тодор Попов. Решено е една от аптеките наоколо до Областната болница, която допреди ковид-кризата беше с непрестанен режим на работа, да го възвърне, като обезпечи за задачата фрагменти. От Общината се чака да поддържа финансово това желание, защото скъпият нощен труд генерира загуби, само че в това време за пациентите е значимо да имат 24-часов достъп до лекарства. Ако декларираното желание бъде осъществено, от 5 януари аптеката на ул. „ Болнична “ №14 би трябвало да проработи нон-стоп. Какви ще бъдат разноските за нощен труд и какъв брой от тях ще поеме Общината, към този момент не се оповестява.

==============================

Пловдивският апелативен съд анулира определението на Окръжен съд-Хасково, с което мярката за неотклонение на някогашния полковник от турската войска и юрист Мустафа Гьокташ бе измемена от „ задържане под стража “ в „ домакински арест “ и остави без почитание молбата му за по-лека. От следствената килия 63-годишният Гьокташ излезе на 21 ноември, откакто съдебномедицинска експертиза заключи, че страда от сърдечносъдово заболяване. В Окръжен съд – Хасково против него се води дело въз основа на заповед за интернационално търсене. В Турция против него е формирано наказателно гонене за преднамерено ликвидиране на известния турски публицист и академични учител доцент Неджип Хаблемитоглу, осъществено преди 20 години. За закононарушението в родината му се планува наказване пожизнен затвор. Хасковският съд обаче отхвърли изгонването на полк. Гьокташ в Турция. Той е в България от август тази година, като пресякъл нелегално „ зелена граница “. Мустафа Гьокташ е подал документи до българските управляващи за даване на леговище по политически аргументи, както и за статут на емигрант.

================================

Командирът на 61-ва механизирана бригада в Карлово бригаден военачалник Деян Дешков поема с декрет на президента управлението на Сухопътните войски. Днес той бе почетен със званието генерал-майор. Досегашният пълководец на Сухопътните войски Михаил Попов става заместник-началник на защитата със звание генерал-майор.

=================================

135 лица и фамилии от община Златоград към този момент получават безвъзмезден обяд по обществен план, осведомят от общинската администрация. Хората, които ще ядат топла храна до края на септември 2025 година са с ниски приходи или с минимални парични приходи. През целия интервал на плана ще може да се подават заявки за включване на извънредно нуждаещи се лица. Капацитетът на услугата е 200 души. Заявления се подават в Центъра за обществена рехабилитация и интеграция в родопския град.

Информации на Искра Койчева, Тина Соколова, Живка Тодорова и Адриан Кулев
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР