Полицията планира да разпръсне протестиращите на Орлов мост около 22

...
Полицията планира да разпръсне протестиращите на Орлов мост около 22
Коментари Харесай

Полицията планира да разпръсне протестиращите на Орлов мост, те обаче отказват да напуснат

Полицията възнамерява да разпръсне протестиращите на Орлов мост към 22 ч. Това е било обявено на ръководителя на гражданско съдружие " Боец " Георги Георгиев, който е уредник на недоволството, което е ориентирано против избора на Иван Гешев за основен прокурор.

Георгиев е бил привикан на диалог от служители на реда, които охраняват региона, с цел да му бъде обявено, че протестиращите би трябвало да изоставен Орлов мост, с цел да може придвижването да бъде пуснато. Заради недоволството едно от основните кръстовища в София е блокирано от над 11 часа.



Въпреки предизвестието, протестиращите отхвърлят да изоставен, като даже приканиха още хора да се включат към недоволството им и да носят топли облекла и питиета, като най-вероятно желаят да останат през цялата нощ.

Утре в 9 ч. пред постройката на Министерския съвет е плануван нов митинг против днешния избор на Гешев за основен прокурор. Той беше гласуван за нов държавен обвинител след към 10-часово съвещание във Висшия правосъден съвет. От сутринта пред постройката на Висш съдебен съвет се бяха събрали поддръжници на Гешев, които бяха водени от издателя на уеб страницата " Пик " Недялко Недялков, както и от работещи в медията. Каква е реакцията на Недялков, когато приказва с критик на Гешев вижте тук.

До постройката на Висш съдебен съвет не бяха позволени протестиращите против избора му за основен прокурор, защото уведомлението с настояването за митинг на подкрепящите Гешев е било изпратено първо до общината. Именно поради това те блокираха Орлов мост. Повече за полицейската обсада към постройката на Висш съдебен съвет вижте тук, а за митинга на основното кръстовище в столицата - тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборът на нов основен прокурор (125)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР