Полицията от окръг Рокланд в щата Ню Йорк разпространи необикновено

...
Полицията от окръг Рокланд в щата Ню Йорк разпространи необикновено
Коментари Харесай

Полицията в щата Ню Йорк предупреди за появата на страшен хибриден звяр в околностите на градовете


Полицията от окръг Рокланд в щата Ню Йорк популяризира неизмеримо заявление. Стражите на реда предизвестяват земляците си, че в окръга са се развъдили така наречен койвълци - хибрид сред койот и вълк. Разговорите за такива животни започнаха в Съединени американски щати преди няколко години. Сега обаче служителите на реда са съумели да създадат фотография на мистичния звяр, осведоми esoreiter.ru. Независимо от относително ниското качество на изображението, отчетливо може да се види, че това въобще не е елементарен вълк или койот. Снимката е направена наскоро в близо до град Конджърс.

Почти по същото време няколко поданици на града декларирали, че са забелязали в покрайнините огромно сиво животно, наподобяващо на куче. Местният гражданин Шон Маккормак дори твърди, че видял по какъв начин звярът грабителски се спотаил в близост, тъкмо когато брачната половинка на съседа му излязла да изхвърли боклука рано сутринта.  Койволк или вампир? Могат ли вълците и койотите да се кръстосват в природата? Специалистите настояват, че това е допустимо, защото дадените типове са се разделели евентуално единствено преди няколко хилядолетия. Новият тип животни се появяват за пръв път в края на 19 век в южната част на канадския щат Онтарио. Тогава изсичането на дърветата и безразборния лов съкратили територията на вълците извънредно доста.

Поради надвисналата заплаха от изгубване, те стартират да се чифтосват с койоти и кучета. Днес новият тип хищници към този момент населяват обширни територии на равнини и гори, а все по-често се срещат и в градските територии. Генетиците разясняват, че в нормалния случай сходно междувидово кръстосване би дало едва поколение, което не би оживяло дълго. В дадения случай обаче смесеното ДНК на тези животни основава тип, който тежи двойно на тежестта на елементарни койоти и е доста по-издържлив. При извършени от учени от Университета Стоуни Брук в Ню Йорк проучвания излиза наяве, че в генома на койвълците се откриват 25% вълчи гени и 10% гени на кучета от главно огромни породи, като доберман и немска овчарка.

Тялото на койвълците е по-мускулесто, те развиват по-бърза скорост, а челюстите им са по-големи и здрави. Симбиозата сред двата типа разрешава на хищниците да издават звуци на ниска периодичност като вълците, след което елементарно могат да преминат към присъщото за койотите скимтене. Вълците по природа не излизат на открити пространства, до момента в който койотите не обичат да ловуват в гористите местности. Новият тип е наследил най-хубавото и от двата типа и няма никакъв проблем да ловуват и на двете места. Новият тип див звяр интензивно е заселил пустеещите гори в източната част на Съединени американски щати. Днес ареалът им на разпространяване се уголемява на югоизток.

Учените са открили, че за последните 100 години популацията е повишена до няколко милиона. Отчитайки обстоятелството, че животните от семейство кучета постоянно раждат по няколко дребни, има възможност койвълците в окръг Рокланд да са доста повече от един. Ето за какво служителите на реда предизвестяват жителите преди всичко да не пускат сами на улицата домашните си питомци, и, второ, при положение на сблъскване с койвълк да викат мощно и да се опитат да наподобяват колкото се може по едри. Някои поданици на окръга обаче толкоз доста се вживели в тези известия, че даже се притесняват да не би в покрайнините на обитаемоте места да са се появили не койвълци, а същински кръвожадни върколаци...  

Блиц

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР