Полицията обяви на брифинг пред медиите какви мерки предприема за

...
Полицията обяви на брифинг пред медиите какви мерки предприема за
Коментари Харесай

Полицията с мерки за сигурност по празниците

Полицията разгласи на брифинг пред медиите какви ограничения подхваща за сигурността по време на празничните дни. Планирани са и профилирани акции. 

Росен Белишки от престъпната полиция уточни, че взрив на кражбите няма, само че означи, че отварянето на елементарни патрони на брави и необезопасената дограма са най-лесни за навлизане от страна на крадците.

Здрава железна врата и секретни патрони, блокировка на дограмата покачват сигурността, сподели Белишки.

Крадците се интересуват по кое време притежателите няма да са в жилището, какви полезности има вътре, изясни той и прозова всички да бъдат деликатни тук-там с доста хора, с цел да не станат жертва на джебчийска кражба , показаха от полицията.

Близо 1800 обекта са тествани от пожарникари преди празниците , оповестиха още по отношение на ограниченията от Министерство на вътрешните работи.

В 313 обекта са открити нарушавания - изчезнали документи, липса на евакуационно осветяване или други. Съставени са 19 акта. В няколко града ще има изнесени екипи на наряди.

„ Най-честите нарушавания са в неналичието на документи или несъздадени условия за пожарна сигурност. Създадени са 19 акта за откритите административни нарушавания. В новогодишната нощ ще бъде осъществено дежурство с пожарни коли в централната част на София, Варна и Велико Търново. Освен тези ограничения е и извършен инструктаж на чиновниците на увеселителните заведения, с цел да се подхващат всички нужни ограничения “, акцентира основен комисар Йото Василев.

ГДНП е разпоредила з асилени ограничения по отношение на разпространението, продаването и пазаруването на пиротехнически произведения , като ще се акцентира внимание върху нерегламентираната търговия. Стартирана е и всеобща инспекция за тази нерегламентирана продажба. От 8 до 10 пострадвания се следят всяка година и то от хора в нетрезво положение, това съобщи основен контрольор Емил Ангелов от надзор на общоопасните средства към ГДНП.

„ Между Коледа и Нова година и след Нова година ще има два стадия на инспекции, за предходната година имаме 22 нарушавания, след празниците ще оповестим резултатите от тези инспекции, през годините нормално пострадванията са от 13 до 17 “, посочи още основният контрольор.

Главен контрольор Борислав Ботев от отдел Лицензиране и надзор на частната охранителна активност посочи, че ГДНП е провела срещи с асоциациите, осъществяващи охраняем надзор , както и че са изпратени указания за установяването на сигурността на жителите.

Петър Димитров от Столична дирекция на вътрешните работи изясни, че е основана организация за в допълнение охранително наличие към железопътните станции и автогарите , комерсиалните центрове , моловете , парковете , както и на местата, на които се продават пиротехнически средства.

От 23 декември до 3 януари са разпоредени действия на територията на цялата страна, като ще бъдат ситуирани полицейски екипи на входа и изхода на всички огромни градове, с цел да има надзор. В екипите са упълномощени главно чиновници от пътна и охранителна полиция, с цел да се управлява и потокът от трафик. По време на тези празнични и почивни дни ще продължи контролната активност с изключение на в пиковите часове, по този начин и през нощта. Ще бъде прибавен и линеен надзор. Основно ще се следи за осъществяването на неправилни маневри, придвижване в противоположната лента, като ще се следи дали всички правила са спазени. Това съобщи Мария Ботева от Пътна полиция по отношение на подхванатите от Министерство на вътрешните работи ограничения във връзка със спокойното протичане на идните празнични и почивни. Повече вижте
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР