Полицията обискира офиси на Васил Божков. Бизнесменът беше разпитан и

...
Полицията обискира офиси на Васил Божков. Бизнесменът беше разпитан и
Коментари Харесай

Акция срещу Васил Божков: Полицията обискира офиси на хазартния бос

Полицията обискира офиси на Васил Божков. Бизнесменът беше разпитан и в Столична дирекция на вътрешните работи, съгласно юриста му по досъдебно произвеждане от предходната година обвързвано с компании, които се проверяват. От Министерство на вътрешните работи потвърдиха за акция в София обвързвана с следствието на убийството на Алексей Петров, без обаче да разкриват детайлности. Васил Божков повтори още веднъж, че няма нищо общо с Алексей Петров и че стартира работа по нов политически план.

Рано тази заран спецполицаи влязоха в три офиса в София, за които се счита, че са свързани с предприемача Васил Божков.

Васил Божков: " Казаха ми, че ревизират някакви компании и търсят някакви документи. Това е чиста политическа принуда. Тук е празно. С игла да минеш няма какво да закачиш. "



Малко по-късно от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи обявиха, че на територията на София се организират процесуално-следствени и оперативни дейности, свързани с убийството на Алексей Петров, а събраните доказателства ще бъдат докладвани на градската прокуратура.

Васил Божков: " Нищо общо нямам с Алексей Петров и в никакъв случай не съм имал. "

Малко след началото на акцията Божков напусна адреса, на който е под домакински арест, с персоналния си автомобил, с цел да се яви на разпит в Столична дирекция на вътрешните работи.



Адвокатът му изясни, че става въпрос за досъдебно производството от предходната година, обвързвано със седем компании, които са били благосъстоятелност на предприемача до едно несъмнено време, след което са били трансферирани на друго лице.

Георги Гатев - юрист: " Нищо не са иззели. Интересното е, че претърсването е осъществено по по този начин нареченото изискване при необходимост. Аз не виждам каква необходимост може да има за изземане на тези документи в случай, че делото е още от предходна година. Божков е тук под домакински арест. Според мен това деяние е безусловно непозволено. "



На излизане от Столична дирекция на вътрешните работи Божков отхвърли да е бил разпитван за убийството на Алексей Петров.

Васил Божков: " Нямаше такива въпроси. За какво ви питаха. За нелепости. Това е за целия този цирк. Познаваш ли тази компания, онази компания. "

Бизнесменът дефинира акцията като опит за заплашване на хората, които го поддържат и разгласи, че работи върху нов политически план:

" Новият ми политически план е всички против хунтата. В България има хунта от двама души - Борисов и Пеевски с прилепените към тях прилепалки " Продължаваме Промяната " и други такива. Създадена изкуствено съпротива от " Възраждане ", която им е аватар и ги държат все едно са им съпротива. "



фотоси: Българска телеграфна агенция

Борисов и Пеевски дадоха отговор по този начин:

" Какво ме интересува какво е споделил Божков. Всички минаха на избори към този момент доста пъти. Нинова и Божков като няма какво да кажат, споделят Бойко Борисов. Това към този момент е безсрамие. "

" Важното нещо, което желая да разясня. Има скандал, който вие го пропуснахте. "

Васил Божков, който е в листата " Магнитски, се завърна в България през лятото на 2023 година, откакто повече от три години се укриваше в Дубай. Три години по-рано против него бяха повдигнати голям брой обвинявания измежду тях за рекет, данъчни, закононарушения, пране на пари и подбуждане към ликвидиране на няколко лица.

По тематиката работихо Т. Игнатов, Т. Кънчева, Д. Маркова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР