Полицията нареди Мерцедеса, управляван от невръстно момиченце срещу КАТ-Пловдив, да

...
Полицията нареди Мерцедеса, управляван от невръстно момиченце срещу КАТ-Пловдив, да
Коментари Харесай

МВР дерегистрира “Мерцедеса“ на мъжа, дал на невръстната си дъщеря да кара в Пловдив

Полицията подреди " Мерцедеса ", ръководен от невръстно момиченце против КАТ-Пловдив, да бъде дерегистриран. Собственикът му, татко на детето и подбудител на рисковото шофиране Шефи Рашков ще би трябвало да заплати също санкция от 600 лв.. Припомняме, че видео от нелепия урок по куруване беше качено в обществените мрежи от самия Рашков.
Прочетете още
" След незабавна реакция чиновници от бранш „ Пътна полиция ” откриха самоличността на пловдивчанина, дал ръководството на автомобила си на малолетно дете. Повод за бързите дейности на униформените стана публикуван през днешния ден клип, от който се вижда по какъв начин малко момиченце кара лек автомобил. В хода на инспекцията е изяснено, че мъжът е 25-годишен гражданин на Шекер махала, който към 15 ч. през вчерашния ден дал на дъщеричката си да кара лек автомобил „ Мерцедес ” на ул. „ Напредък ” в Пловдив ", оповестиха от Министерство на вътрешните работи. 

Рашков е свикан в постройката на бранша, където му е формиран акт по Закона за придвижване по пътищата. За осъществените нарушавания в съответния случай ще му бъде издадено наказателно разпореждане с избрана административна глоба – санкция, в размер на общо 600 лв..

Също по този начин му е връчена Заповед за използване на насилствена административна мярка – преустановяване регистрацията на автомобила. Предвид високата степен на социална заплаха е избран оптималният период от 12 месеца, в които въпросният „ Мерцедес ” ще остане без регистрационни табели.

От бранш „ Пътна полиция ” употребяват мотива, с цел да молят родителите да демонстрират нужната отговорност и да не позволяват деца да ръководят моторни транспортни средства, поставяйки в риск живота и здравето им и предпазвайки ги от тежки последствия при възможни пътни произшествия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР