Полицията на Южна Корея събра днес стотици автобуси, които да

...
Полицията на Южна Корея събра днес стотици автобуси, които да
Коментари Харесай

Южна Корея: С автобуси блокират булеварди, за да спрат огнища на Ковид при протести |

Полицията на Южна Корея събра през днешния ден стотици рейсове, които да блокират възможни митинги в столицата Сеул на фона на решимостта на управляващите да предотвратят появяването на нови огнища на ковид по демонстрации, осведоми Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Южна Корея бе образец за сполучливо ограничение на епидемията, само че по-късно регистрира над 1800 случая, свързани с черква и огромна антиправителствена проява през август.

Разпространението на патогена се забави през последните седмици, само че държавното управление забрани над 100 демонстрации, планувани за празника, с който през днешния ден се отбелязва основаването на нацията.

На фона на предизвестията, че ще се постановат строги санкции за противозаконни митинги, полицията паркира рейсове по съществени булеварди на столицата и към централния площад на града, с цел да блокира достъпа до тях. Издигнати бяха и към 90 контролни пункта, които да предотвратят идването на протестиращи с коли, а метрото не стопира на няколко спирки, ситуирани край места за демонстрации.

Решението провокира прочут песимизъм, като опозиционни депутати дефинираха затварянето на площада като " прекалено деяние ", предопределено да заглуши рецензиите към държавното управление.

Група жители, взели участие в митингите през август, разпространиха изказване, в което упрекват държавното управление в нарушение на свободата на словото и правото на жителите на събирания.

Полицията настоя, че мярката е нужна, с цел да се предотврати появяването нови огнища на инфекцията.

Южнокорейските управляващи оповестиха късно нощес за 75 нови случая, което е трети ден на двуцифрено увеличение на новозаразените. По този метод общо случаите в страната доближават 24 027 с 420 умряли.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР