Полицията на регион Брюксел е на крак заради очакваното навлизане

...
Полицията на регион Брюксел е на крак заради очакваното навлизане
Коментари Харесай

Полицията в Брюксел е на крак в очакване на „Конвоя на свободата“

Полицията на район Брюксел е на крайник поради предстоящото нахлуване в ранния следобяд на така наречен " Европейски ескорт на свободата " в белгийската столица. Протестът против ограничаващите ограничения поради COVID-19 не е позволен с претекста, че няма публично искане за провеждането му, заяви Нова тв.

Участниците в конвоя се събраха в неделя вечер във френския град Лил, който е на към 120 км от Брюксел и обявиха, че в понеделник ще потеглят към белгийската столица. Те прибавиха към настояванията си понижаване на налозите и повишение на заплатите.

От федералната полиция отхвърлят да оповестят точния брой на силите на реда, които ще охраняват входовете към града и единствено показват, че броят им е задоволителен. От среднощ е в действие възбрана за митинг с моторни транспортни средства, която ще бъде удължена най-рано до вторник сутринта. Неподчинението на полицията може да донесе затвор от 6 месеца до 10 години при утежняващи виновността условия.

Обстановката през вчерашния ден в белгийската столица беше спокойна, нямаше очевидно наличие на по-големи групи от силите на реда, видяни бяха единствено заграждения към парка „ Сенкантенер “, който се намира покрай европейските институции.
В събота конвоят съумя да влезе в Париж макар възбраната на управляващите. Стигна се до конфликти с полицията и приложимост на сълзотворен газ. 97 души бяха задържани, а санкции бяха наложени на над 500.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР