“Полицията на областно или районно ниво се опитва максимално да

...
“Полицията на областно или районно ниво се опитва максимално да
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Полицията избягва темата с купения вот, защото не знае кой ще е победителят утре

“Полицията на регионално или районно равнище се пробва оптимално да избегне тематиката с пазаруването на гласове, тъй като не знае на следващия ден какво ще се случи с него. Ако 2021 г беше ясно какво ще се случи и кой ще е спечелилият и против кой можеш да работиш, тъй като той ще е победеният, в този момент изобщо не е ясно кой на следващия ден ще е победител. По-скоро ви е ясно, че няма да има един победител, т.е. ще има държавно управление в коалиция с няколко участника. В този случай вие по какъв начин ще посегнете на някой от евентуалните купуващи ”. Така специалистът от Центъра за проучване на демокрацията Тихомир Безлов разяснява в предаването " Без искания " по Дарик радио обстановката, в която полицията на локално равнище се намира в предизборната акция.
“Клането ” в Министерство на вътрешните работи
По тематиката със чиновниците в Министерство на вътрешните работи, Безлов проучва:

“Това, което се видя последните четири години е, че вие, в случай че не играете по разпоредбите доста бързо ви махат. Но даже и да играете, видяхте… в случай че извършите един лист за последните четири години какво “клане ” се извърши в регионалните дирекции и районните ръководства, такова в никакъв случай не се е случвало за тия 34 години. Едно от нещата, които се случиха в Министерство на вътрешните работи е, че хора с невисок учредителен опит отидоха на най-високите равнища в Министерство на вътрешните работи ”.

Всички партии купуват гласове
На въпрос кой купува гласове за идните избори, специалистът съобщи, всички партии пазарят избор в разнообразни пропорции.

“Аз имам един аршин, който е доста прецизен. Имате така наречен рискови секции, в този момент са към 1000, гледайте кой ще има най-вече там. Друг е казусът, че обстановката с тези 1000 се промени, тъй като едно са ромските махали през 2014 г, друго са ромските махали в този момент - те са празни на ⅔. Но този лист няма по какъв начин да хване естествените секции, примерно Студентски град ”, разяснява анализаторът.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР