Полицията на Обединеното кралство изрази вчера съжаление, че антимонархическите демонстранти,

...
Полицията на Обединеното кралство изрази вчера съжаление, че антимонархическите демонстранти,
Коментари Харесай

Лондонската полиция се извини за арестите по време на коронацията

Полицията на Обединеното кралство изрази през вчерашния ден страдание, че антимонархическите стачкуващи, задържани преди коронацията на крал Чарлз III, не са съумели да се причислят към митинга, както беше планувано. Те няма да бъдат изправени пред по-нататъшни дейности, оповестява Агенция Франс Прес.

Шестима членове на групата за напън Република, в това число водачът Греъм Смит, бяха арестувани в центъра на Лондон рано в събота, до момента в който се готвеха да стачкуват против коронацията.

Столичната полиция също иззе стотици техни плакати .

Те бяха освободени късно в събота , повече от 16 часа откакто бяха задържани, което провокира рецензии към полицията, която отбрани тактиката им.

В изказване късно в понеделник столичната полиция сподели още, че шестимата са били задържани " по съмнение, че са били оборудвани за заключване ", имайки поради неотдавна неразрешени устройства, употребявани от стачкуващи, с цел да се прикрепят един към различен, предмет или земята.

Само дни по-рано полицейските сили на Обединеното кралство получиха противоречиво нови пълномощия за битка с митингите от държавното управление след години на разрушителни демонстрации на екологични деятели.
 Лондон отбрани арестите в деня на коронацията на Чарлз III
Лондон отбрани арестите в деня на коронацията на Чарлз III

Най-малко 64 души са задържани, а на четирима са повдигнати обвинявания

Промените разшириха, наред с други неща, нарушаванията, свързани с митинги, с цел да включват заключване и носене на заключващи устройства.

Метрополитен сподели в изказването си, че следствието към този момент е проучило изцяло " конфискуваните предмети " и " не е съумяло да потвърди желание да бъдат употребявани за блокиране и разстройване на събитието ".

" Съжаляваме, че тези шестима задържани души не съумяха да се причислят към по-широката група протестиращи на площад Трафалгар и на други места по маршрута на шествието ", се споделя в известието, като се прибавя, че няма да бъдат подхванати спомагателни дейности.

Human Rights Watch определи  арестите като доста тревожни.

" Това е нещо, което бихте очаквали да видите в Москва, а не в Лондон " , сподели английският шеф на правозащитната организация Ясмин Ахмед.

Смит сподели в Twitter, че трима служители на реда са пристигнали в дома му през вчерашния ден вечерта и са се извинили, добавяйки, че не е приел извинението.

Републиката, която желае английската конституционна монархия да бъде сменена от определен държавен глава, беше гласна по отношение на проектите си за митинг.

Но Смит сподели предходната седмица, че няма проекти да наруши шествието.

Припомняме, че лондонската полиция извърши 64 ареста в деня на коронацията.

Хора от цяла Англия и света се събраха в Лондон, с цел да участват на коронацията на Чарлз III за крал на Острова.

Това бе най-мащабното тържествено събитие във Англия от седем десетилетия насам - обилна гала , датираща отпреди 1000 години.

Чарлз наследи на трона майка си кралица Елизабет II след гибелта ѝ през септември предходната година и на 74-годишна възраст ще стане най-възрастният английски монарх, който ще сложи 360-годишната корона на Свети Едуард на главата си, до момента в който седи на престол от XIV век в Уестминстърското абатство в Лондон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР