Полицията на Лондон е институционално расистка, женомразка и хомофобска и

...
Полицията на Лондон е институционално расистка, женомразка и хомофобска и
Коментари Харесай

Набедиха в расизъм и хомофобия лондонската полиция

Полицията на Лондон е институционално расистка, женомразка и хомофобска и силите на реда не са в положение да се управляват сами, демонстрират резултатите от без значение изследване, което ускорява натиска над новия шеф на полицията да реформира най-голямата полицейска мощ във Англия, заяви Ройтерс.

Проучването беше поръчано през 2021 година от тогавашния началник на полицията, Кресида Дик, откакто чиновник беше наказан на пожизнен затвор за изнасилването и убийството на младата Сара Еверард. Случаят шокира страната и притегли публичното внимание върху институционалната просвета на лондонската полиция.

" Този отчет е непоколебим, недопечен и не щади никого. За мнозина неговите констатации ще бъдат сложни за приемане. Но той би трябвало да не оставя никакви подозрения у никого по отношение на мащаба на предизвикването ", декларира в предговора към отчета Луиз Кейси, управлявала изследването.

Кейси, член на горната камара на Народното събрание, установи тежки проблеми в цялата система на лондонската полиция, които изискват радикални промени.

" Установихме необятно публикувани тормоз и дискриминация, институционализирани хомофобия, женомразство и расизъм,

както и други форми на недопустимо държание ", се споделя в отчета, като се прибавя, че " дамите и децата не получават отбраната и поддръжката, които заслужават ".

Констатациите идват повече от две десетилетия след следствието от 1999 година за убийството на чернокожия младеж Стивън Лоурънс, което сподели институционализиран расизъм в силите на реда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР