Полицията на Германия съобщи, че няма основания да се вярва,

...
Полицията на Германия съобщи, че няма основания да се вярва,
Коментари Харесай

Нападателят от Мюнстер е действал сам

Полицията на Германия заяви, че няма учредения да се има вяра, че нападателят от Мюнстер е имал съучастници, осведомят ДПА и АП.

При офанзивата с автомобил в събота починаха двама души, а към 20 пострадаха. Шофьорът на автомобила лиши живота си секунди след нападението.

След офанзивата се популяризира информация, че е имало други хора в автомобила, които са избягали. Но полицията изрази съмнение, че той е работил самичък.

В същото време прокуратурата заяви, че към момента не е прочут претекстът за какво 48-годишният немец се вряза с ван в пешеходци в западния град.

Властите откриха самоличността на починалите - 51-годишна от Люнебург и 65-годишен мъж от Брокен. Имената им не се разкриват.

Местни медии осведомят, че причинителят на нападението е промишлен архитект, който е живеел в Мюнстер. Той е имал душевен проблеми, само че полицията не може да удостовери тези детайлности.

Във вана са открити противозаконни пиротехнически средства, които са направени като подправени бомби, а също по този начин подправен револвер и оръжието, с което си е лишил живота.

Властите са нахлули в жилището на причинителя в събота вечерта. Полицията е разкрила още пиротехнически средства и " негоден автомат " Калашников ".

Полицията разгласи, че някои от потърпевшите са заплаха за живота.

Местният ежедневник Muenstersche Zeitung написа, че причинителят на офанзивата загатнал преди седмица, че възнамерява да си отнеме живота в имейл до другари и че е прочут на управляващите за осъществено в предишното принуждение и дрога, само че полицията не може да удостовери.

Днес вътрешният министър на Германия Хорст Зеехофер ще посети мястото на офанзивата.

Мюнстер е известен академични град с 300 000 поданици. Той също по този начин е прочут като туристическа дестинация и средновековно населено място, макар че е освежен след всеобщо заличаване по време на Втората международна война.

Градът е ситуиран на към 400 километра западно от столицата Берлин. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР