Полицията на Австрия повежда широкомащабна операция по залавянето на 66-годишен

...
Полицията на Австрия повежда широкомащабна операция по залавянето на 66-годишен
Коментари Харесай

Възрастен австриец, прочул се с надписа Хайл Хитлер на минивана си, разстреля съседите си и се скри в гората

Полицията на Австрия повежда широкомащабна интервенция по залавянето на 66-годишен мъж - Фридрих Ф., който от минивана си с надпис " Хайл Хитлер " разстреля съседите си и се укри в близката гора. Това оповестиха в понеделник от полицейското ръководство на австрийската федерална провинция Щирия. Според данните въоръженият мъж е провел клането в село Щивол покрай югоизточния град Грац. От транспортното си средство той е прострелял с пушка двама възрастни хора, а една жена е в сериозно положение.



" Убитите са му били съседи. Имало е скандал посред им, само че какво тъкмо е довело до постъпката му може да бъде изяснено единствено при разпитите ", означиха от полицията. " Ситуацията е напрегната, нарушителят е липсващ с оръжието си и популацията би трябвало да бъде внимателно. "

Мъжът в началото бе разгласен за търсене по цялата територия на Австрия, а от през днешния ден и в цялата Шенгенска зона на Европейски Съюз. В региона, в която се е състояло нападението, са затворени учебните заведения и детските градини. На родителите е предложено да не оставят децата си да играят на улицата.

До момента управляващите са съумели да открият вана на стрелеца, на чийто задни порти с огромни думи е изписан нацисткия привет " Хайл Хитлер ". Сам килърът неведнъж е изразявал благосклонностите си към извънредно десните екстремисти и остро е подлагал на критика австрийската правосъдна система.

Фридрих Ф. се прочу в Австрия още през 2016 година с надписа " Хайл Хитлер " върху белия си миниван. Според неговите пояснения в личния му уебсайт, той направил това, с цел да покаже какъв брой несъответстваща е правосъдната система.

" Карах няколко дни по този начин в Грац и какво? Всичко беше покрито от прокуратурата и медиите, вместо да ме разпитат ", написа тогава той.

Източник: Канал 3
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР