Полицията, която охраняваше мирния протест в Асеновград успя около 22.00

...
Полицията, която охраняваше мирния протест в Асеновград успя около 22.00
Коментари Харесай

Полицията отблъсна шествието срещу ромската махала в Асеновград

Полицията, която охраняваше мирния митинг в Асеновград съумя към 22.00 ч. да обърне придвижването на шествието, което се бе насочило към ромската махала в града.
 
По-рано мирният митинг ескалира и проби първата линия на полицейската обсада, която пробва да спре придвижващите се към ромската махала в града.
 
Шествието се придвижваше по улицата към махалата и бе компактно охранявано от служители на реда в цялостно снаряжение с щитове и каски, по този път служителите на реда реагираха и обърнаха придвижването назад. Протестът продължава по улиците на града, придвижването е блокирано.
 
Втори ден митинги в Асеновград, напрежението ескалира (ВИДЕО/СНИМКИ)

От нощес полицейското наличие във Асеновград е засилено. В града в цялостно бойно снаряжение с щитове и каски са и служители на реда от специфичните сили.
 
По-рано денем няколкостотин души се събраха към паметника на Иван Асен в Асеновград за втори следващ ден на митинг. Повод за напрежението бе нападението на група роми против деца от локалната школа по кану каяк. Сред потърпевшите в случая е и момче със счупена китка и друго - с два счупени прешлена.
 
Прокуратурата желае непрекъснат арест за биячите от Асеновград

Девет души са в ареста поради нападението. В петък Районният съд в Асеновград би трябвало да взема решение мярката им за неотклонение.
 
Родители на битите млади гребци: Искаме по-силна полиция!

След многохилядния импровизиран митинг в сряда вечерта, на който хората излязоха проведени единствено от обществените мрежи, в четвъртък Асеновград осъмна със засилено полицейско наличие, а на място бяха вицепремиерът Валери Симеонов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. Те дадоха обещание полицията да охранява града до затихване на напрежението. Големият митинг се обрисува да бъде в неделя.
 
Протест в Асеновград поради побой над гребци (СНИМКИ)

Основното искане на множеството от протестиращите е ромите, които са се заселили в последните години от другаде, и които са в основата на напрежението, да се върнат откъдето са пристигнали. Настроението в четвъртък вечерта бе приповдигнато, вееха се национални знамена, доминираха младите, само че имаше и доста фамилии с деца, както и възрастни хора.
  По тематиката Политици разясниха побоя над гребци до язовир край Асеновград
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР