Мюсюлманска тълпа атакува 3 църкви, след като обвини християнин в оскверняване на Корана в Източен Пакистан

...
Полицията казва, че мюсюлманска тълпа е нападнала християнско населено място
Коментари Харесай

Полицията казва, че мюсюлманска тълпа е нападнала християнско населено място в източната провинция Пенджаб в Пакистан, изгаряйки църква , повреждайки други двама и разрушавайки къщата на мъж, след като го обвини в оскверняване на страниците на свещената книга на исляма

От Асошиейтед прес, 16 август 2023 г., 8:17 ч.

МУЛТАН, Пакистан -- Мюсюлманска тълпа нахлу в сряда в християнско селище в източната провинция Пенджаб в Пакистан, като изгори една църква, повреди други две и разруши къщата на мъж, след като го обвини в оскверняване на страниците от свещената книга на исляма, съобщи полицията.

Нападението е извършено в окръг Файсалабад в източната провинция Пенджаб, каза шефът на местната полиция Ризван Хан. Той каза, че тълпата е нападнала християнската колония, след като някои от мюсюлманите, живеещи наблизо, са обвинили местен християнин Раджа Амир и негов приятел в оскверняване на страници от Корана.

Хан каза, че обвиненията разгневиха мюсюлманите, които бяха започнали да се събират там, и след това демонстрантите започнаха да атакуват множество църкви, преди да бъдат разпръснати от полицейски палки. Властите се опитват да възстановят реда с помощта на старейшини и духовници в района на Джаранвала, където се случи нападението, каза той.

Полицията казва, че регистрира дела срещу онези, които са осквернили Корана.

Той каза, че всички тези мюсюлмани които са участвали в атаките срещу църкви и имоти, принадлежащи на християни, също ще бъдат издирени и арестувани. „Първият ни приоритет беше да спасим живота на всички християни. Разположихме допълнителна полиция в християнската колония“, каза той.

Съгласно пакистанските закони за богохулството всеки, признат за виновен в обида на исляма или ислямски религиозни фигури, може да бъде осъден на смърт . Въпреки че властите все още не са изпълнили смъртна присъда за богохулство, само обвинението може да предизвика бунтове.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР