Полицията казва, че 11 възрастни са „потенциално починали“ след пожар в дом за възрастни в Източна Франция

...
Елзас, източна Франция. - Авторско право Jeff Schaeffer/AP От Euronews  с жици Публикувано на
Коментари Харесай

Елзас, източна франция. Елзас, източна Франция. - Авторско право Jeff Schaeffer/AP От Euronews  с жици Публикувано на 09/08/2023 - 10:54•Актуализирано 10:56

Френските власти съобщиха, че 11 възрастни са в неизвестност след пожар, избухнал рано в сряда във ваканционен дом за хора с увреждания в Източна Франция, докато други 17 са били евакуирани.

Вътрешният министър Джералд Дарманин написа в Туитър, че „рано тази сутрин е избухнал пожар в заведение за хора с увреждания“ в малкото градче Винтценхайм, близо до границата с Германия. 

 РЕКЛАМА

"Въпреки бързата и смела намеса на пожарната ... се съобщава за няколко жертви," каза той. Спасителните операции все още продължаваха.

Местната администрация на региона Haut-Rhin каза, че пожарът е избухнал в 6:30 сутринта. в частна квартира във Wintzenheim. Седемнадесет души бяха евакуирани, включително един човек, изпратен в болница в „относителна спешност“.

Единадесет души от групата възрастни, които обикновено живеят в град Нанси, в източна Франция, все още са в неизвестност се казва в изявлението.

„Сградата е била използвана ... за тяхната ваканция“, се казва в изявлението.

Пожарната служба е разположила 76 пожарникари, четири противопожарни коли и четири линейки за овладяване на огъня и оказване на помощ на пострадалите. Мобилизирани са и 40 полицейски служители.

Пожарът бързо е овладян, се казва в изявлението.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР